Menyasszonyi ruha választása-avagy, hogy ne bonyolódj bele.

Az egyik legfontosabb egy esküvőnél, hogy a menyasszony megtalálja a számára azt a ruhát, amiben igazi “hercegnőnek,” “királylánynak” érzi magát, vagy egyszerűen csak a legszebbnek látja magát. Így nagyon sokan ruhaszalonról ruhaszalonra járnak, hogy a legmegfelelőbb ruhát kiválasszák… De vajon ez valóban jó gondolat???

Szerintünk nem igazán… Legfőképpen az miatt, hogy a második szalonnál már úgy össze leszel zavarodva, hogy azt sem tudod, hogy az első helyen mi az ami tetszett vagy mi az, amit mindenképpen kizárnál…
Akkor hogyan is kezdjél hozzá?? Nézzük csak!! Először is ma már minden ruhaszalonnak van weboldala, ahol érdemes szétnézned és eldönteni azt, hogy melyik szalon vagy tervező ruhája tetszik neked a legjobban, melyik fajta, stílusú ruha áll hozzád a legközelebb. Így máris időt tudsz spórolni, hogy nem kezdesz össze-vissza rohangálni. Ezek után le kell szűkítened arra a szalonra, amelyiknek a ruhái a legjobban tetszettek, majd abba a szalonba időpontot kérned és ellátogatnod oda. Fontos dolog, hogy ne sok embert vigyél magaddal a ruha próbára. Hogy miért is? Mert eltérőek lesznek az ízlések és nagyon bele fogsz kavarodni a véleményekbe. Maximum 2-3 emberrel menj próbára. Aki ezen kívül szeretne veled tartani, annak érdemes azt mondanod, hogy még neki is meglepetést szeretnél szerezni azzal, hogy csak a nagy napon láthassa a ruhádat. Így kizártad a sértődést.

A második lehetőséged, hogy ellátogatsz egy kiállításra, ahol rendszerint menyasszonyi ruha bemutatók vannak a nap folyamán vagy manapság már sok tervezőnek van saját ruhabemutatója, oda is érdemes mindenképpen elmenned. Mi nem olyan régen részt vettünk Halász Éva kollekció bemutatóján, ahol a saját tervezésű és kivitelezésű 2018-as kollekcióját mutatta be Éva. Mindezt egy szenzációs show keretében az Európa hajón. Gyönyörű, szebbnél szebb csipkék, igényes anyagok, minőségi kidolgozással kerültek bemutatásra az est folyamán. Volt ott a testhez álló ruhától egészen a habos aljú, színes anyagból készült csipke rádolgozással készített ruha is. Alig győztük tátani a szánkat a ruha költeményektől, amik kijöttek a kifutóra. Szinte mindenki talált magának, magára elképzelt, megálmodott ruhát.

Ezek után az egyik menyasszonyunkkal, aki előre már kinézett magának Éva kollekcióiból a neten egy-két hozzá közel álló ruhát, elmentünk egy ruha próbára Éva csodás szalonjába. 3 embert vittünk magunkkal, pontosan a fent leírtak miatt. Éva nagyon készségesen, segítőkészen állt hozzánk. Minden ruhára, ami tetszett a menyasszonyunknak -még olyat is amire elsőre azt mondta, hogy nem, még azokból is – ajánlott neki egy próbát, mivel tapasztalata szerint amitől elsőre elzárkózol, pont azt fogod választani. Így másfél óra múlva maradt 3 olyan ruha, amiből most a menyasszonyunk válogatni tud. Így is azt mondja, hogy nagyon kell gondolkoznia, hogy melyiket válassza, nehéz döntést hozni a csodás darabok között- hát még mi lenne akkor, ha több szalonba ellátogatott volna…

Szóval kedves jegyben járók! Ne bonyolítsátok magatoknak túl a ruha választást. Csak egyszerűen! Egyszerűsítsétek le a folyamatot és akkor Ti is élvezni fogjátok a ruhaválasztás minden pillanatát. És egyben az is biztos, hogy a szíved mélyén pontosan fogod érezni, melyiket kell választanod.

Megosztás:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Szólj hozzá!

További cikkek az Esküvői magazinban