Esküvői dekoráció – Az egyszerűtől az elegánsig

Amikor leülünk először egy párral a dekorációt egyeztetni, akkor legtöbbször az a kérdés kerül elő, hogy mennyibe kerül a dekoráció egy esküvőre. Erre mi rendszerint azt válaszoljuk, hogy nem tudjuk megmondani.

Persze ezt nem azért feleljük, mert nem tudjuk, hogy mi mennyibe kerül, hanem azért mert nem tudjuk elsőre, hogy a menyasszony mit is képzelt el az esküvőre. Hogy kisebb, egyszerűbb virágot szeretne vagy rengeteg virágot. Hogy lesz-e polgári ceremónia a helyszínen és azon belül szeretnének-e boldogság kaput vagy csak egy egyszerűbb asztaldíszt akartok? Ezer féle kérdés és ezer féle lehetőség. Egyik sem szebb vagy jobb a másiknál.

Mindegyik egyedi, mert nektek az tetszik, mert ti olyat képzeltetek el. Sokszor tapasztaljuk, hogy elsőre egy pár dolog nem is jut eszébe a párnak, hogy mire is lesz biztosan szüksége az esküvőn. Ilyen szokott lenni a polgárinál az asztaldísz vagy a desszert asztal dekorációja. Mert igen, van egy desszert asztalunk sok esetben, de a pár arra nem gondol, hogy oda csak úgynem lehet kirakni a süteményeket, mert nem mutat. Mert ízlésesen is lehet ezt tálalni. Akkor lesz szép és különleges. Nem kell itt nagy dolgokra gondolni. Lehet, hogy csak egy szép ízléses tál, pohár, gyertya, apró virág kell. Mégis más lesz a végeredmény. És ehhez kell a dekoratőr! Vagy egy asztaldísz. Azt is lehet egyszerűbb virágból, kisebb csokorral csinálni. Lehet olyan ami az asztal síkjában van, kevesebb virágból, de lehet egy magas vázában hatalmas virág csokor is. Ezek mellé jöhet még akár gyertya, mécses, ami az este folyamán a hangulat világítást adhatja. És még nem is beszéltünk a menyasszonyi csokorról. Ma már minden féle virágot be lehet szerezni itthon is, csak nagyon nem mindegy, hogy melyik évszakban szeretnénk pl. pünkösdi rózsát. Sokszor ez is befolyásolja egy dekoráció költségét. Lehet a menyasszonyi csokor kisebb is, de akár hatalmas csokor is készülhet különleges virágokból.

Aztán a fő asztalt se felejtsük el!Arra helyezünk általában nagyobb hangsúlyt. Itt igazán különleges, egyedi kompozíciókat is láthatunk némelyik esküvőn. Többször előfordul, hogy virág girlandot képzeltek el az asztalra, de azt ilyenkor tudnotok kell, hogy ebben az esetben tálszervízen nem jöhet a vacsora, mivel nem fér el az asztalon. Szóval, sokszor befolyásolja a vacsora szervírozása azt, hogy milyen dekoráció optimális. Vagy fordítva! Nem beszéltünk még olyan kiegészítőkről, amikor térben dekorálunk. Belógatunk egy kis virágot, csillárt, lampiont, anyag dekorációt vagy bármit a plafonról. Itt is bármilyen elképzelés megvalósítható.

Sokszor a párok nem gondolnak egy nagyon fontos dologra, a fény dekorációra – vagy éppen azon szeretnének spórolni. Pedig nagyon fontos kiegészítője lehet kisebb-nagyobb esküvőnek egyaránt. A vacsora után megadja az alap hangulatot a tánchoz, mivel hangulat-világításként tud működni. Több ezer színben lehet beállítani és akár másodpercek alatt színt tudunk változtatni. A fotósok és a cinematográfusok mindig hálásak azért, ha van fénydekoráció az esküvőn, mivel az este folyamán így szebbnél szebb képeket tudnak lőni. Szóval minden menyasszony más és másról álmodik. Érdemes leülni a dekorossal egy kötetlen beszélgetés alkalmával a helyszín kiválasztása után és elmondani az elképzeléseteket, átbeszélni a lehetőségeket. Az ötleteiteket ötvözni az ő tapasztalatával. De nem csak azt, hogy mit szeretnétek, hanem azt is, hogy mi az, amit semmiképpen nem szívesen látnátok az esküvőtökön. Legyen a ti esküvőtök is egyedi és különleges… Pont olyan amilyet elképzeltetek!!!

Megosztás:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Szólj hozzá!

További cikkek az Esküvői magazinban