5+1 dolog, amit az esküvő időpontjának kitűzése előtt érdemes megtenned

Sokan gondolják úgy, hogy az esküvőszervezés első lépése az időpont kitűzése, kár, hogy tévesen! A pontos dátum korai kitűzése rengeteg lemondással járhat és sok szempontból megnehezíti vagy ellehetetleníti az álomesküvő szervezését íme 5+1 döntés amit a nagy nap dátumának kitűzése előtt érdemes meghozni.

Gondold át​,​ mit szeretnél mindenképpen látni az esküvőtökön és mi az​,​ amit egyáltalán nem.

A mai világban rengeteg információt ​meg ​tudtok találni az interneten, aminek sok előnye van, de ugyan annyi, ha nem több​,​ hátránya is lehet. Sokszor beleveszünk egy-egy részletbe, mert nem tudunk dönteni a sok választási lehetőség között. Pl. vőfély vagy ceremóniamester, dekorból melyik stílus legyen, zenekar vagy dj és még sorolhatnánk. Mi azt gondoljuk, hogy először is nézz mélyen magadba… Kiskorodban milyen esküvőről álmodtál?? Láttad magad hercegnőnek vagy egy vagány menyasszony képe tűnik fel előtted?? És a dekor?? Dekorban elegáns áll hozzád közelebb, ha becsukod a szemed?? Szóval először is tisztázd le, Te-Ti mit szeretnétek?? A másik, hogy sokszor a hely kiválasztása is meghatározó lehet sok szempontból. De erre majd​ ​visszatérünk később!

Melyik lesz a tökéletes időpont? Tavasz, nyár, ősz vagy tél?

Mindegyik évszaknak megvannak a maga szépségei.

– A téli esküvők igazán egyediek tudnak lenni, hiszen nem sok ember választja ezt az évszakot és a szépsége​,​ egyedisége a dekor kiválasztásával még különlegesebbé tehető. Hiszen télen, melegben a fények csillogása különleges érzést ad nem csak nektek, hanem vendégeiteknek is. És ha szerencsétek van, akkor a hóesésben tudtok fotózkodni… ????
– Tavasz​ -​ Azok teszik erre az évszakra az esküvőjüket, akik nem szeretik a nagy forróságot és szeretik az ébredező természetet. Azt is érdemes megnézni, hogy a násznépből sokan vannak-e külföldön. Mert ha igen, akkor ezt az évszakot nem ajánljuk nektek, mert a szabadságukat ők legtöbbször nyáron tudják kivenni. Így ha szeretnétek, hogy ők ​is ​ott legyenek, akkor ne erre az évszakra tegyétek a nagy napotokat!
– Nyár​ -​ A nyári hónapok viszonylag biztosítják nektek azt, hogy nem kell fáznotok és jó időtök lesz. Ilyenkor nagyobb a választék a hazai virágok között és talán több féléből is tudtok majd választani! A szabad​s​ágokat a násznép ilyenkor veszi ki, úgyhogy érdemes nekik előre jelezni majd a kiválasztott dátumot.
– Ősz​ -​ Az őszi hónapok csodásak… Nincs az a nagyon meleg és azt gondolom, hogy az őszi fényekben csodás képeket tudtok majd készíteni!

Kiket akarsz meghívni?​ A​ vendégek és a létszám meghatározása

A legelső feladat mindenekelőtt a pontos létszám meghatározása, mert ennek megfelelően tudtok helyszínt keresni. Mert hiába tetszik ​nektek nagyon ​egy helyszín, ha a vendégek nem férnek el. De kiket is hívjatok meg?? Szerintünk azokat az embereket, akiket szívesen láttok a nagy napotokon​ és fontos szerepet játszanak az életetekben​. Semmiképpen se azt nézzétek, hogy őt muszáj meghívnom, mert szokás vagy úgy illik… ezt később meg fogod bánni.​

Milyen helyszínre vágysz?

Egy csomó kérdés felmerül itt. A polgári ceremóniát a helyszínen szeretnétek tartani? Kertben? Tó mellett? A vacsora terítése kerek asztalos legyen vagy tábla? Ez az miatt fontos, hogy a helyszínen a ti létszámotok hogyan fér el. Elegáns vagy hagyományosabb az elképzelésetek? Szállás kell-e és mennyi főnek? Ez a helyszínen megoldott? Szóval ha ezeket a kérdéseket átgondoljátok, akkor körvonalazódik majd a fejetekben a megfelelő helyszín.

Hivatalos polgári esküvő vagy szertartásvezető a megfelelő választás az esküvőre?

Mindenképpen szükség van hivatalos szertartásra, de hogy a nagy napon vagy e​gy korábbi dátumon,​ ez szintén a ti elképzelésetektől függ. Ha éjjeli szertartást szeretnétek vagy különleges időpontban, egyedi szöveggel, akkor azt egy szertartásvezető fogja nektek megoldani. Ha semmi egyedire nem vágytok, akkor az anyakönyvvezető a megfelelő választás.

5 PLUSZ 1. ​Miért dönts esküvőszervező mellett még az időpont kitűzése előtt?

Mi mindig azt mondjuk, hogy bárki képes saját magának megszervezni az esküvőt. De a kérdés a hogyan? Stresszesen, bizonytalanul vagy nyugodtan és olyan emberekre bízva, akiknek tapasztalatuk van? Mert bárki be tudja magának festeni a saját haját, de a kérdés az, hogyan és mi lesz a végeredmény?​ ​Egy esküvő nem ismételhető!! Nem tudod másnap újra csinálni. A Ti napotok egyedi és megismételhetetlen. Nagyon nem mindegy, hogy megbízható, tapasztalt, minőségi szolgáltatók dolgoznak majd a nagy napotokon vagy olyan emberek, akik nem munkaként, hanem szórakozásként nézik a ti nagy napotokat. És ez nagyon sokszor előfordul sajnos. És persze az se mindegy, hogy Ti és a​ ​családotok az esküvő napján gondtalanul élvezitek a pillanatokat, mert van valaki, aki mindent intéz helyettetek, egyeztet, átvesz, odavisz, kifizet, pontosít, rendez, figyel vagy benneteket nyaggatnak a különböző kérdésekkel és ti úgy érzitek, hogy lemaradtok az érzésről, a pillanatról. Szóval az esküvőszervező értetek van, mellettetek áll és a Ti elképzeléseteket, ha kell tűzön-vízen, szélben és viharban végig viszi. Nyugodtak lehettek és minden pillanat a tiétek, mert az az egy, ami örök.

Megosztás:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Szólj hozzá!

További cikkek az Esküvői magazinban